Verhuurproces

In 8 stappen naar jouw droomwoning

Vul je woonwensen in en wellicht verhuis jij uiteindelijk naar Proeftuin Erasmusveld.
Je bent 8 stappen verwijderd van jouw nieuwe droomwoning!

1. Woonwensen

Vul jouw gegevens in op de website en je ontvangt een bevestigingsmail waar je de registratie moet bevestigen. Gefeliciteerd, je hebt een account voor Proeftuin Erasmusveld. Ga snel naar je account en vul jouw woonwensen in!

2. Start verhuur

De verhuur van Proeftuin Erasmusveldis is gestart op 4 maart 2024. Vanaf het moment van start verhuur heb ca. 2 weken de tijd om je in te schrijven om deel te nemen aan de eerste toewijzingsronde. Als je je inschrijft na de eerste inschrijfperiode kom je op de reservelijst terecht. 

3. Inschrijven

De inschrijving verloopt via jouw account. In de inschrijving dien je jouw woon- en werksituatie aan te geven en aan de hand van jouw situatie bepalen wij welke informatie je via Datakeeper moet aanleveren. Lees in de volgende stap meer over Datakeeper. Alle inschrijvingen voor de sluitingsdatum worden meegenomen in de eerste toewijzingsronde.

4. Datakeeper

Om op een veilige en betrouwbare manier in aanmerking te kunnen komen voor een woning in Proeftuin Erasmusveld worden je (persoons)gegevens geverifieerd via Datakeeper. Datakeeper is een applicatie op je telefoon om dit veilig en snel te doen. Met Datakeeper kunnen we jouw privacy beter waarborgen en ben je zelf in controle over de verstuurde gegevens.

Je dient te beschikken over de inloggegevens van jouw DigiD. Het is helaas niet mogelijk om in te loggen met de DigiD app. Je moet in het bezit zijn van je gebruikersnaam, wachtwoord en je moet ervoor zorgen dat de sms-verificatie aanstaat. Kijk op: https://www.digid.nl/inlogmethodes/sms-controle/ om te controleren of de sms-verificatie aanstaat.

5. Toewijzing

Na de inschrijfperiode zullen de appartementen worden toegewezen. Het toewijzingsproces gaat automatisch via de verdeelassistent. Er wordt bij de toewijzing rekening gehouden met de minale inkomenseis: 3,5 keer de maandhuur en voor middenhuur woningen een inkomensrange van 1 tot en met 2 keer modaal. De toewijzing is op voorbehoud van aanvullende documentatie die je na acceptatie van de toewijzing moet aanleveren via Datakeeper.

6. Aanvullende documenten

Als een appartement aan je is toegewezen, kun je deze accepteren of weigeren. Na acceptatie zullen aanvullende documentatie aan de hand van jouw situatie worden uitgevraagd. Deze dien je weer via Datakeeper aan te leveren.

7. Digitaal tekenen

Zodra jouw dossier volledig en goedgekeurd is stellen wij een huurovereenkomst op. Deze wordt aangeboden in jouw account en kun je digitaal ondertekenen.

8. Oplevering

De prognose van de oplevering is in het tweede kwartaal van 2024. Minimaal vier weken voor de definitieve datum ontvangen de huurders bericht over de oplevering. We proberen vaak nog voor de oplevering een kijkdag te organiseren voor huurders die al een huurovereenkomst hebben ondertekend.